Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „BOSANSKOHERCEGOVAČKO PRISTANIŠTE KLEK-NEUM U OSMANSKIM DOKUMENTIMA 1859-1876“

U VOGOŠĆI ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „BOSANSKOHERCEGOVAČKO PRISTANIŠTE KLEK-NEUM U OSMANSKIM DOKUMENTIMA 1859-1876“

168

Promocija knjige “Bosanskohercegovačko pristanište Klek-Neum u osmanskim dokumentima 1859-1876” autora Emira Demira upriličena je večeras u foajeu Upravne zgrade JU KSCVogošća „Jasmin Isanović Žuti“. Ovu promociju organizovala je Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Vogošća kao dio programa Zimske priče 2023/24.

U izvanrednoj atmosferi osim autora o knjizi su govorili kao promotor mr.sc. Alen Zečević, te moderator dr.sc. Zlatan Hrnčić koji su istakli značaj ove knjige. Među prisutnima bio je i načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović.

Autor knjige Emir Demir iskazao je zadovoljstvo što ima priliku vogošćanskoj publici predstaviti djelo koje je on pisao. Knjiga sadrži 33 značajna dokumenta iz ovog razdoblja koji su smješteni u Osmanskom arhivu u Istanbulu.

Promocija knjige “Bosanskohercegovačko pristanište Klek-Neum u osmanskim dokumentima 1859-1876” bila je odlična prilika da se svi zainteresovani upoznaju sa sadržajem koji se nalazi u njoj.