Plastenička proizvodnja jedna je od najzahtjevnijih poljoprivrednih disciplina i treba joj pristupiti krajnje ozbiljno. Adil Muhić se proizvodnjom povrća bavi duže od dvije decenije i najveće površine njegovih plastenika zauzimaju krastavac, paradajz i paprika, a preko zime je to zelena salata koja će na tržište stići sa prvim danima proljeća.
Higijena zaštićenog prostora, uz kvalitetne sadnice, jedan je od najvažnih preduslova zdravog i kvalitetnog rasada, a dezinfekcija je obavezna mjera nakon svakog završenog proizvodnog procesa i novog zaoravanja. Takođe, važno je dezinfikovati i sav alat i pribor koji je korišten, ali najvažnije je prije početka nove sezone tretirati i samo zemljište. Zalijevanje zasada u zimskom periodu se savjetuje jedino u sunčanim danima.
Kako bi biljke imale optimalne uslove za rast i razvoj u plasteniku, važno je takođe provjeriti i konstrukciju objekta, istrošene dijelove zamjeniti novim, a sve ono što se koristilo tokom prethodnog proizvodnog ciklusa za vezivanje, potpore, držače, takođe treba zamijeniti. Ukoliko se tokom zime temperature spuste ispod nule na lijehama se preporučuje korištenje agrotekstila.