Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI UDRUŽENJA ABNOR VOGOŠĆA ODALI POČAST UBIJENIM SREBRENIČANIMA

ČLANOVI UDRUŽENJA ABNOR VOGOŠĆA ODALI POČAST UBIJENIM SREBRENIČANIMA

72

Članovi udruženja „ABNOR“ odali su počast ubijenim Srebreničanima, polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na Trgu žrtava genocida u Srebrenici ispred sportske dvorane “Amel Bečković” u Vogošći. Refik Softić, predsjednik  ABNOR-a Vogošća ističe da udruženje kontinuirano podržava obilježavanje svih važnih datuma i godišnjica iz vremena agresije na BiH i to će raditi i ubuduće.

Trg žrtava genocida u Srebrenici u Vogošći je podignut i  otvoren sa ciljem odavanja počasti ubijenim civilima i kao trajno podsjećanje mlađim naraštajima na stravične zločine koji su počinjeni nad Bošnjacima jula 1995. godine. Članica udruženja  Erna Menzilović ističe da se i na ovakav način može obilježiti sjećanje na sve one nedužne žrtve genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine. Prigodnim programom Adnan Mešić i Lejla Babić dali su doprinos obilježavanju.

Naša je obaveza i potreba sjećati se žrtava stravičnog zločina počinjenog u Zaštićenoj zoni Ujedinjenih naroda u Srebrenici, poručili su iz Uduženja ABNOR Vogošća.