Naslovnica VIJESTI INFO CENTAR ZA ZDRAVO STARENJE TOKOM LJETNIH MJESECI ZA OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI...

CENTAR ZA ZDRAVO STARENJE TOKOM LJETNIH MJESECI ZA OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI ORGANIZUJE RAZLIČITE PROGRAME I AKTIVNOSTI

362

Od svog osnivanja u Centru za zdravo starenje realizovani su različiti projekti i aktivnosti za osobe treće životne dobi. Planiraju se i organiziju različite radionice i druženja. Članovi centra već su postali jedna velika porodica pa se svaki novi najavljeni sadržaj dočekuje sa velikim zanimanjem. Vrijedne članice centra danas su kuhale, pravile krompirušu i voćnu salatu, u kvalitet svega što su napravile uvjerila se i naša ekipa. Kako kažu petak je dan za kulinarsku sekciju ali i ugodno druženje.

U razgovoru sa Fikretom Nazifović, koordinatoricom Centra za zdravo starenje kaže da je Centar za relativno kratko vrijeme postao mjesto okupljanja osoba treće životne dobi koje svakodnevno uživaju u različitim sadržajima kao što su korektivna gimnastika, brojne sekcije, kao što su horska, kulinarska, edukacija o dekupaž tehnici, predavanja iz različitih oblasti, šah, domine, karte i brojne druge aktivnosti. Tokom ljeta posjetili su izletište Stojčevac a već u augustu skupa su na ljetovanju.

Safija i Sabina su jedne od članica koje su nam kazale  das u više nego zadovoljne sa radionicama ali i svim ostalim ponuđenim sadržajima za osobe treće životne dobi. Centar tokom ljeta radi od 08:00 do 14:00 sati, pozivaju sve penzionere i penzionerke da im se pridruže, slobodno vrijeme iskoriste upravo ovdje.