Naslovnica VIJESTI INFO DJEČJA IGRALIŠTA U VOGOŠĆI UVIJEK PUNA MALIH POSJETILACA

DJEČJA IGRALIŠTA U VOGOŠĆI UVIJEK PUNA MALIH POSJETILACA

116

Vreli julski dani i visoke ljetne temperature ograničavaju djeci boravak na otvorenom, zato su jutarnji i večernji sati dok su još temperature podnošljive idealno vrijeme za igru u parkićima. Igrališta je mogo, a najposjećenije je ono koje se nalazi ispred dvorane Amel Bečković, sigurno je i napravljeno prema važećim standardima, a nudi mnoštvo sadržaja za najmlađe. Dječak Hamza je već bio na odlasku ali je svoja iskustva sa ovog igrališta podijelio sa nama:  “Ovde dolazim pošto mi roditelji rade, pa budem kod dede. Meni je lijepo svašta se igramo, samo nekad mi djeca kažu da ih gurnem niz tobogan, pa me njihovi roditelji ruže. Ali super je.” – ispričao nam je simpatični Hamza.

Da je ovo igralište lijepo mjesto potvrdila nam je i naša sugrađanka, čija je trenutna adresa u dalekoj Norveškoj, kaže da vrijeme odmora provodi u Vogošći i da ovdje dovodi svoju jednogodišnju djevojčicu.

Dok roditelji rade, kao što nam je na  početku priče rekao naš Hamza, djeca su kod deda i nana, a njima te dužnosti ne padaju teško, naprotiv uživaju u odrastanju svojih unučića i trnucima koji se neće ponoviti.