Naslovnica VIJESTI INFO U OŠ „ZAHID BARUČIJA“ POČEO DRUGI UPISNI ROK ZA PRVAČIĆE

U OŠ „ZAHID BARUČIJA“ POČEO DRUGI UPISNI ROK ZA PRVAČIĆE

65

Iako još uvijek traje ljetni raspust menadžment Osnovne škole „Zahid Baručija“ aktivno radi. Prvi upisni rok za đake prvake završen je već u februaru gdje je upisano 93 učenika. Od 1. augusta počeo je drugi upisni rok za buduće prvačiće. Svi oni koji iz nekog razloga nisu stigli upisati svoje dijete u prvi razred osnovne škole u prvom roku, to mogu učiniti do kraja ovog mjeseca.

Školskim obveznikom smatra se dijete koje je do 1. marta tekuće godine navršilo pet i po godina života i upis u prvi razred osnovne škole se obavlja na osnovu spiskova školskih obveznika koje školama dostavlja nadležni organ općine na čijem se teritoriju nalazi škola. Roditelji koji upisuju svoje dijete u prvi razred moraju dostaviti u školu rodni list djeteta, uvjerenje o pohađanju obaveznog predškolskog obrazovanja, prijavu iz CIPS-a na uvid i ljekarsko uvjerenje, ne starije od šest mjeseci.

U razgovoru direktor Kurtović dodaje da će nakon završnih radova na dogradnji škole učenici i nastavnici imati još bolje uslove za boravak i rad. Do početka školske godine ostalo je jako malo, a dok se školsko zvono ne oglasi učenici mogu uživati u ostatku ljetnog raspusta.