Naslovnica VIJESTI INFO CENTAR “TETA PRIČALICA” SLAVI 5 GODINA POSTOJANJA

CENTAR “TETA PRIČALICA” SLAVI 5 GODINA POSTOJANJA

208

Sinoć je u prostorijama edukativno-kreativnog centra „Teta Pričalica“ održana  proslava povodom 5 godina postojanja centra. Lidija Sejdinović, popularna Teta Pričalica je okupila drage ljude, prijatelje i saradnike, među kojima je posebno interesovanje izvazvao poznati doajen sarajevskog glumišta Miki Trifunov, Lidijin prijatelj.

Tokom pet godina postojanja Lidija je u Centar utkala ljubav i snove. Već godinama ova posebna žena okružena sličnim ljudima gradi mjesto gdje stanuje drugarstvo. Sinoć su u edukativno-kreativnom centru vladale posebne emocije…Specijalni gost na proslavi je bio Miki Trifunov nenadmašan u kazivanju stihova i priča. Objasnio je kako je upoznao Lidiju još dok je studirala. Sve ove godine njeguju prijateljstvo, a kako kaže Miki, energije se prepoznaju i slični ljudi se druže.

Na sinoćnjem događaju smo se uvjerili da Lidijini saradnici postaju i njeni prijatelji, baš kao što je to i RTV Vogošća. Lidiji čestitamo njenih velikih pet godina uz želje da i dalje sniva svoje snove, a mi ćemo biti tu da ih i zabilježimo.