Naslovnica VIJESTI INFO POTPISAN UGOVOR O NASTAVKU PROJEKTA REGULACIJE RIJEKE LJUBINE

POTPISAN UGOVOR O NASTAVKU PROJEKTA REGULACIJE RIJEKE LJUBINE

24

 

Danas je u Općini Vogošća, potpisan vrijedan ugovor  između Općine Vogošća i firme “Harysco” d.o.o. Sarajevo o izvođenju radova na regulaciji rijeke Ljuibne u dužini od 156 metara. Projektom je obuhvaćena regulacija lijeve obale korita sa sanacijom klizišta. Ugovor su potpisali načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović i Armin PAŠIĆ, predstavnik firme izvođača radova. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 374.000,00 KM bez uračunatog PDV-a (odnosno 437.580,00 KM sa uračunatim PDV-om), a finansirat će se sredstvima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i sredstvima iz Budžeta Općine Vogošća.

Projektom je planirana treća faza izvođenja radova na regulaciji lijeve obale korita rijeke Ljubine zid 1 i to dionica od P11 (0+105,95) do P22 (0+261,71) u dužini od 156 metara sa sanacijom klizišta.

Rok za realizaciju radova predviđenih Ugovorom je 45 radnih dana od dana uvođenja u radove od strane Nadzornog organa. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.  (preuzeto sa zvanične stranice Općine Vogošća)