Naslovnica VIJESTI INFO STANOVNICI TIHOVIĆA I BLAGOVCA OGORČENI ZBOG NEREDOVNOG ODVIJANJA GRADSKOG PREVOZA

STANOVNICI TIHOVIĆA I BLAGOVCA OGORČENI ZBOG NEREDOVNOG ODVIJANJA GRADSKOG PREVOZA

128

Sinoć je u prostorijama MZ Blagovac u organizaciji savjeta održan Zbor građana na kojem se razgovaralo o gorućem problemu stanovnika ove mjesne zajednice. Riječ je o neredovnom odvijanju gradskog prevoza, na liniji Vogošća – Tihovići. Kažu kako je gotovo nemoguće obavljati svakodnevne potrebe od odlaska na posao, kod doktora, a ono zbog čega su dodatno zabrinuti je početak nove školske godine i odlazak djece u školu. Sve nam je ovo potvrdila Sanela Karić koja stanuje u MZ Blagovac i svakodnevno svjedoči velikim problemima sa kojima se susreću stanovnici Tihovića i Blagovca.

Razgovarali smo i sa Sejdalijom Sejfićem koji je predsjednik savjeta MZ Blagovac. Sejfić kaže da su se više puta obraćali preduzeću GRAS, ali i Ministarstvu saobraćaja KS kako bi zajedno riješili problem. Očigledno bezuspješno. U Blagovcu i Tihovićima živi oko 3000 stanovnika što potvrđuje da je gradski prevoz neophodan u ovim naseljima.

Kontaktirali smo i Općinu Vogošća i saznali da su se više puta zvanično obraćali nadležnima kako bi gorući problem stanovnika Tihovića i Blagovca konačno bio riješen, te se redovno uspostavila minibuska linija 60 Vogošća-Tihovići. Posljednja informacija koju su dobili iz preduzeća GRAS je da se minibus koji je vozio na ovoj dionici trenutno popravlja, a da su do konačnog rješenja problema uveli redovno saobraćanje autobusa. Za ove tvrdnje stanovnici Blagovca i Tihovića kažu da su netačne.

Jedan od zaključaka sinoćnjeg Zbora je da, ukoliko GRAS nije u mogućnosti obezbijediti redovnu liniju Vogošća-Tihovići, nadležno Ministarstvo KS pokrene Zakonom predviđene procedure zamjene prijevoznika na ovoj liniji.