Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆA PRUŽA POMOĆ POSTRADALIM PODRUČJIMA

VOGOŠĆA PRUŽA POMOĆ POSTRADALIM PODRUČJIMA

29

Danas (04.10.2024.godine) održana je Vanredna sjednica Štaba civlne zaštite Općine Vogošća. Sjednica je zakazana zbog novonastale situacije sa pojavom poplava i klizišta u Bosni i Hercegovini i kako bi se pružila pomoć postradalim općinama.

Štab je donio odluku da sve resurse Civilne zaštite, Općine Vogošća, Doma zdravlja, Veterinarske stanice i drugih relevantnih službi stavlja na raspolaganje za pomoć postradalim područjima, a u skladu sa odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o proglašenju Vanrednog stanja. Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Vogošća“ već su se uputili prema Jablanici kako bi pružili pomoć tamošnjem stanovništvu.

Takođe je donesena odluka da se pristupi organizovanom prikupljanju pomoći za postradala područja. Pomoć će se prikupljati u organizaciji Crvenog križa Vogošća, JU KSC Vogošća i Općine Vogošća. Građani svoje donacije mogu dostaviti u prostorije Crvenog križa u ulici Remizije Veje broj 3, svakog dana od 10 do 18 sati.

Pored toga Štab upućuje apel građanima Vogošće da, s obzirom na meteorološke uslove i proglašeno Vanredno stanje preduzmu sve neophodne mjere zaštite imovine i lica.