Naslovnica VIJESTI INFO MALIŠANI VRTIĆA „TREŠNJICA“ POSJETILI HUMANITARNI BAZAR OU „TEMPO“

MALIŠANI VRTIĆA „TREŠNJICA“ POSJETILI HUMANITARNI BAZAR OU „TEMPO“

63

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje mališani iz vogošćanskog vrtića „Trešnjica“ posjetili su bazar Omladinskog udruženja „Tempo“ i donirali odjeću i slatkiše svojim vršnjacima kojima je potrebna. Jedan od ciljeva ove aktivnosti je da se djeca od najranije dobi uče empatiji i solidarnosti, drugarstvu i humanosti. Pokazali su namlađi Vogošćani i nama odraslima koliko je važno biti čovjek i pomagati onima kojima je pomoć potrebna, kao što to godinama uspješno rade aktivisti omladinskog udruženja „Tempo“.

Razdragani mališani su ponosno stali pred našu kameru, a zašto i ne bi bili jer su pokazali nesebičnost i ljubav prema drugarima koje i ne poznaju. Projekt koordinatorica Edina Pašić nasmijana je dočekala drage goste koji redovno posjećuju bazar.

Razgovarali smo i sa Emirom Sulejmanijem koji je pozvao sve građane koji to mogu da doniraju odjeću osobama koje su u potrebi. Sve što se radi u bazaru koji je otvoren dva puta sedmično, srijedom i subotom u vremenu od 9-13h, je volonterski i besplatno.