Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO PODRŽALO IZVJEŠTAJ O RADU I FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ JU KSC...

OPĆINSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO PODRŽALO IZVJEŠTAJ O RADU I FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ JU KSC VOGOŠĆA ZA PERIOD 01.01. – 30.06.2024. GODINE

29

Na 39. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća, vijećnici su jednoglasno podržali Izvještaj o radu i finansijski izvještaj JU KSC Vogošća za period 01.01. – 30.06.2024. godine. Izvještaj o poslovanju Ustanova sačinjava u skladu sa Pravilima Ustanove, Planom rada Općinskog vijeća Vogošća, te finansijsko – računovodstvenim normama i standardima.

U Izvještaju o radu za navedeni period se objedinjuju i prezentiraju ostvareni rezultati sa svim bitnim činjenicama, te se upoređuju sa planskim veličinama za 2024. godinu. JU KSC Vogošća je u skladu sa usvojenim planom i programom tokom prve polovine 2024. godine , realizovala veći broj programa iz oblasti kulture. Prema riječima direktorice JU KSC Vogošća Adne Konaković uspješno je realizovan projekat pod nazivom „Zimska priča“, a realizaciju navedenog projekta podržala je Općina Vogošća.

Također, ono što direktorica Konaković navodi jeste da je posebnu pažnju ove godine privukla komična predstava pod nazivom „Taximetar“ koju je publika sa oduševljenjem pratila.

Ono što je bitno naglasiti jeste da se saradnja JU KSC Vogošća i udruženja osoba sa intelektualnim teškoćama i dalje uspješno nastavlja. Iz JU KSC Vogošća najavili su da i u narednom periodu očekuju realizaciju značajnih projekata.