Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE ZA KREATIVNO UČENJE „MAK“ SUTRA ORGANIZUJE PREDAVANJE I STRUČNI SEMINAR...

UDRUŽENJE ZA KREATIVNO UČENJE „MAK“ SUTRA ORGANIZUJE PREDAVANJE I STRUČNI SEMINAR „EMOCIONALNI IZAZOVI RODITELJA U PRIHVATANJU DIJAGNOZE I PODRŠKA STRUČNJAKA“

17

Udruženje za kreativno učenje „Mak“ sutra u velikoj općinskoj sali organizuje predavanje o temi Zašto je važno da roditelj bude dobro? te seminar pod nazivom „Emocionalni izazovi roditelja u prihvatanju dijagnoze i podrške stručnjaka“. O  ovoj temi govorit će eminentni stručnjaci iz oblasti medicinske psihologije, dipl. defektolog Marija Kostić i prof. dr. Tatjana Krstić.

Enisa Aganović predsjednica udruženja „Mak“ ističe, da je ovaj projekat podržala Općina Vogošća a posebnu čast imaju jer upravo Vogošća je domaćin i ima čast ugostiti stručnjakinje  iz Beograda.

Predavanje počinje u 10:00h a stručni seminar u 11:45 sati.

Udruženje za kreativno učenje „Mak“ je osnovano prije više od 3 godine sa ciljem da unaprijedi, motivira i podstiče na kreativan način učenje djece, ali i njihovih roditelja. Udruženje okuplja 100 članova koji su učestvovali u različitim projektima.

Iz Udruženja kažu da će se potruditi i u narednom  periodu organizovati nešto slično jer je mnogo onih koje  zanimaju teme poput ove.