Naslovnica VIJESTI INFO U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA “SAHAN” ODRŽAN PETI “ETNO STREET ART” FESTIVAL

U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA “SAHAN” ODRŽAN PETI “ETNO STREET ART” FESTIVAL

21

Peti  “Etno street art” festival ie i ove godine ispunio je sva očekivanja kako organizatora, udruženja “Sahan” tako i velikog broja učesnica iz udruženja koje čuvaju i njeguju bogatu tradiciju i kulturno naslijeđe. I ovaj put organizovano je takmičenje u pletenju vunenih čarapa, a takmičile su se članice: „Ženskog interaktivnog ruralnog centra (ŽIR)“ iz Istočnog Sarajeva, Udruženja „Žene za tradiciju“ iz Šerića kod Živinica, Udruženje žena “Diva” iz Srebrenika, Udruženje “Koritnik” Breza, Udruženje “Mali ženski kutak” iz Prozora i revijalno Udruženje “San” iz Ljubine, Srednje. Naravno, u takmičenju su učestvovale i članice udruženja “Sahan”.

Stručni žiri u sastavu Svjetlana Bajić, Azra Bečević Šarenkapa i Slobodanka Veselinvić izabrao je one koji su osvojili prva tri mjesta, a najbolja je bila Slobodanka Bijeković iz udruženja “Žir” Istočno Sarajevo.

Događaju je prisustvovao i načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović koji je iskazao oduševljenje zbog bogate bh tradicije i načina na koji je čuvaju učesnice festivala. U muzičkom dijelu programa nastupili su članovi i članice KUD Vogošća i pjevač Ismet Kožljak Ićo. Specijalna gošća bila je poznata interpretatorka sevdalinki gospođa Hasiba Agić. Ovom prilikom udruženje “Sahan” uručilo je zahvalnice svojim dugogodišnjim prijateljima i partnerima.

Svi posjetioci su učestvovali i u nagradnoj tomboli, a imali su mogućnost da kupe prigodne i kvalitetne domaće proizvode i rukotvorine koje su izložile članice udruženja, učesnika manifestacije.