Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINSKI NAČELNIK MIGDAD HASANOVIĆ O PROBLEMU GRIJANJA U VOGOŠĆI

OPĆINSKI NAČELNIK MIGDAD HASANOVIĆ O PROBLEMU GRIJANJA U VOGOŠĆI

82

Iako je sezona grijanja počela 15. oktobra stanovi i radijatori građana Vogošće jutros su još uvijek hladni. Danas smo posjetili Općinu Vogošća gdje smo razgovarali sa načelnikom Migdadom Hasanovićem o ovoj situaciji. Prema riječima načelnika Hasanovića Općina Vogošća je trenutno spremna pružiti određenu pomoć preduzeću “Bags – Energotehnika“ unutar zakonskih okvira kako bi se ovaj problem riješio.

Također, jučer je održan sastanak u Općini Vogošća između načelnika Migdada Hasanovića i ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojana Bošnjaka kako bi se pronašlo rješenje za nastali problem, a zatim da se građanima obezbijedi grijanje. Trenutno su mnoge institucije na području općine Vogošća bez grijanja.

Ono što je sigurno jeste da je u proteklom periodu sanirana kotlovnica kao i veliki broj kvarova na distributivnoj mreži, te da je sistem kao takav spreman za početak nove sezone grijanja. Ipak u narednom periodu građanima ne preostaje ništa drugo nego da čekaju rješenje ovog problema.