Crveni križ Kantona Sarajevo i ove godine organizira prijem kurbanskog mesa za Centralnu kuhinju, u kojoj se, za građane Kantona Sarajevo, u julu mjesecu priprema 1.072 obroka dnevno i distribuira na 19 lokacija na području KS. U toku Bajrama kurbani se mogu predati u Centralnu kuhinju u ulici Braće Begić br. 11 na Koševskom brdu, prvi i drugi dan Bajrama, u petak 31. jula i subotu 1. augusta u terminu od 10.00 do 18.00 sati, saopćeno je iz Crvenog križa KS.
Iz Crvenog križa KS mole građane da prilikom nabavke i vjerskog obrednog klanja životinja uoči Kurban-bajrama vode računa o zdravstvenom stanju životinja. Posebno naglašavaju da će se u njihovoj Centralnoj kuhinji primati samo kurbansko meso koje ima dokument o izvršenom veterinarskom pregledu mesa. Prikupljeno kurbansko meso koristit će se za pripremu obroka za korisnike kuhinje.